Західна зброя для України: Наєв розповів про інтеграцію ППО в загальну систему НАТО

Західна зброя для України: Наєв розповів про інтеграцію ППО в загальну систему НАТО

Укрінформ
Триває робота з інтеграції системи протиповітряної оборони України в загальну систему Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю Укрінформу

Наєв нагадав, що "з початком широкомасштабної російської військової агресії Збройні сили України отримали в рамках військової допомоги від країн-партнерів таку кількість сучасного озброєння та військової техніки, якого не мали з часів набуття незалежності. До таких видів належать: артилерійські системи, засоби протиповітряної оборони, бойові броньовані машини, танки тощо".

Він додав, що за рахунок надання партнерами артилерійських систем (таких як 155-мм самохідних гаубиць "Цезар", "Краб", причіпних 155-мм гаубиць М777, FH-70, 105-мм гаубиць L119) значно підвищилися вогневі можливості наших підрозділів та збільшилася дальність ураження ворожих цілей. Водночас використання високоточних боєприпасів і точність стрільби дає змогу українським підрозділам під час бою використовувати іноземні гармати та гаубиці на великій відстані від переднього краю. Завдяки цьому значно збільшується збереження особового складу та військової техніки, додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Читайте також: Ворог збільшив застосування керованих авіабомб, бо має перевагу в авіації - Наєв

За словами Наєва, "звільненню Харківщини та Херсонщини передувало саме надефективне застосування реактивних систем залпового вогню HIMARS, M270 MLRS, які довели, що якість артилерії завжди переважає кількість. Це підтверджено тією кількістю "бавовни", яка розцвіла на польових артилерійських складах ворога, змушуючи злітати в повітря його БК".

"Спільне використання артилерії іноземного виробництва, безпілотних літальних апаратів та вітчизняного програмного забезпечення формує ударні комплекси, що дає змогу виявити об’єкти противника, провести розрахунки та швидко вразити цілі з мінімальною витратою боєприпасів. Завдяки ЗРК Stormer, DM Stinger, ЗАК Gepard, ПЗРК – Stinger, Piorun, Starstreak, RBS-70, РЛС – AN/TPQ-64 нам вдається підтримувати та вдосконалювати систему протиповітряної оборони для прикриття пунктів управління, районів базування високоточної зброї, вогневих підрозділів артилерії та об’єктів цивільної інфраструктури. Це не дає можливості противнику застосовувати авіацію з усім спектром засобів авіаційного ураження", – зазначив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Читайте також: Наєв розповів, що найбільше мотивує українських захисників

При цьому Наєв повідомив, що "на даний час триває робота з отримання та освоєння західних систем протиповітряної та протиракетної оборони, що підвищить ефективність системи протиповітряної оборони України та інтегрує її в загальну систему НАТО".

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що передана західними партнерами система протиповітряної оборони Patriot уже заступила на бойове чергування в Україні та захищає наше небо від ворожих ракет, в тому числі балістичних та авіації, інші системи ППО – ще у дорозі.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-