Армія рф не полишає спроб взяти Бахмут у кільце – 13 атак за добу

Армія рф не полишає спроб взяти Бахмут у кільце – 13 атак за добу

Єдині новини
Укрінформ
У районі Бахмута російські війська за добу 13 разів атакували позиції Сил оборони; українські захисники знищили 113 окупантів і поранили ще 117-х.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«В нашій операційний зоні головним напрямком удару ворога продовжує залишатись Бахмут. Ворог за цю добу 13 разів атакував наші позиції на цьому напрямку, 243 рази обстрілював різними системами і калібрами наші позиції», - сказав речник.

За його словами, 113 загарбників ліквідовано, ще 117 зазнали поранень. Українські військові також знищили гармату Мста-Б, 4 ворожі безпілотні апарати і 4 тилові склади боєприпасів.

Читайте також: У Бахмуті тривають важкі бої на коротких дистанціях - британська розвідка

Череватий наголосив, що російська армія продовжує спроби взяти в кільце Бахмут.

«Так, він (ворог - ред.) намагається взяти в кільце, намагається будь-що взяти це місто і досягнути проміжної, хоча б тактичної перемоги. І вже багато місяців підряд йому це не вдається. Він намагається також перерізати шляхи сполучення або хоча б взяти під повний вогневий контроль, проте завдяки всім компонентам Сил оборони це йому не вдається зробити, зокрема завдяки нашим артилеристам, які ведуть постійну контрбатарейну боротьбу.., нашим розвідникам, ССО, логістам, військовим інженерам і автомобілістам, які постійно прокладають шляхи до цього міста-фортеці», - наголосив він.

Речник нагадав, що загарбники вдаються до «сирійської» практики, коли артилерійським та авіаційним вогнем знищуються всі будівлі, і ворог малими групами намагається зайняти руїни.

Читайте також: Сирський назвав п’ять причин для утримування Бахмута

Водночас на Лимансько-Куп'янському напрямку, за словами Череватого, ворог фактично не атакує - за добу відбулося одне боєзіткнення. Проте загарбники ведуть артилерійський вогонь.

«Ворог лідирує за ударами артилерії – 452 рази за цю добу завдавав ударів, 7 авіанальотів. Наші сили оборони, в свою чергу, теж завдають потужних ударів по ворогу. У результаті ... 26 окупантів знищено, 66 зазнали поранень, підбито два БТРи – БТР-80 та БТР-60. Також знищено 2 міномети та протитанкову гармату «Рапіра», - повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, за добу Сили оборони відбили 35 атак ворога на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-