Череватий: Бахмут залишається головним напрямком - за добу росіяни вдарили 528 разів

Череватий: Бахмут залишається головним напрямком - за добу росіяни вдарили 528 разів

Єдині новини
Укрінформ
На Бахмутському напрямку впродовж минулої доби відбулося 27 бойових зіткнень, 525 ворожих ударів різними видами озброєння, українські сили оборони знищили 154 російських загарбників.

Шляхи постачання українських захисників зберігаються, розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Бахмут залишається головним напрямком удару ворога, де він зосереджує максимальні свої зусилля, намагаючись оточити і взяти це місто. За добу він завдав 525 ударів різними типами і калібрами ствольної артилерії, РСЗВ, відбулося 27 боєзіткнень, три авіаудари. Було знищено 154 окупанти, 156 зазнали поранень. Також було знищено самохідку артилерійську установку «Акація», дрон-камікадзе «Ланцет» і один польовий склад боєприпасів», - зазначив він.

Череватий також запевнив, що зберігається можливість постачання українських захисників у Бахмуті.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли сім областей України – зведення ОВА

«Завдяки комплексній роботі всіх елементів Сил оборони, починаючи від артилеристів, які постійно ведуть контрбатарейну боротьбу, щоб ворог не міг взяти під постійний вогневий контроль ці траси, закінчуючи розвідниками, Силами спеціальних операцій, які розвідують, забезпечують можливість проходу, також військовим інженерам, автомобілістам у нас є можливості постачання у Бахмут», - сказав речник.

За його словами, ситуація динамічна, вона змінюється, але жодні заяви ворога про нібито повний контроль росією трас на Бахмут і перерізання постачання українців не відповідають дійсності.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 29 квітня 2023 року ліквідували близько 190 040 російських загарбників, при цьому 580 осіб - за минулу добу.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-