росія нарощуватиме виробництво ФАБ-500 та модернізує авіабомби - Ігнат

росія нарощуватиме виробництво ФАБ-500 та модернізує авіабомби - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
російські окупаційні війська атакували вночі Україну «шахедами» з району аеродрому Сєща Брянської області та східного узбережжя Азовського моря.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Традиційно атакують з району аеродрому Сєща Брянської області, а також зі східного узбережжя Азовського моря. Саме звідти противник часто завдає ударів. Відпрацювали підрозділи зенітних ракетних військ, авіація, мобільні вогневі групи Повітряних сил, а також інших складових Сил оборони. Навіть наші радіотехнічні бригади активно включаються до боротьби саме з дронами, а також ППО різних складових Сил оборони», - повідомив речник.

Відео: телемарафон Єдині новини

Він наголосив, що зенітні ракети є доволі цінним озброєнням, саме вони призначені для збиття крилатих ракет, авіації противника, тому для знищення «шахедів» українські захисники використовують більш доступні засоби. За словами Ігната, застосування ворогом ударних БПЛА спрямоване саме на виснаження української ППО. Він вкотре наголосив на необхідності підсилення української протиповітряної оборони.

Читайте також: росія щодня випускає по Україні майже 20 керованих авіабомб – Ігнат

«Ми потребуємо підсилення західними системами, і ракети для нас - це дійсно важливе питання. Тому ті засоби ППО, що сьогодні надходять - маємо два дивізіони Patriot, IRIS-T, на підході SAMP/T – розуміємо, що наші західні партнери будуть і надалі підсилювати нашу ППО, потихеньку змінюючи старі радянські зразки техніки, які сьогодні ще продовжують бути основною силою, що стримує авіацію ворога на підступах до України», - зазначив Ігнат.

Речник не виключив, що російські окупанти продовжуватимуть обстрілювати Україну також керованими авіаційними бомбами, оскільки ворожа авіація знаходиться поза зоною досяжності українських Сил оборони.

«Нам дають далекобійні системи, хочемо мати ще й F-16, щоб якось дотягуватись до літаків Су-35, Су-34. По всій лінії фронту та лінії державного кордону, маю на увазі північ України, ворог застосовує ці керовані авіабомби. Нові ризики та загрози для нас – противник буде нарощувати, будучи безкарним у цьому питанні, і виробництво таких бомб як ФАБ-500, які він модернізує, робить їх КАБами, а також буде нарощувати більш потужні засоби ураження», - наголосив речник.

Він запевнив, що українське військове керівництво знає де і як застосовувати далекобійне нове озброєння, аби ворог боявся наближатись до українських кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 3 травня російські окупанти здійснили атаку України дронами-камікадзе іранського виробництва з північного напрямку (Брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 21 ударний БпЛА із 26 ударних дронів Shahed-136/131. Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань "Центр", "Схід" та "Південь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-