Резніков подякував Єврокомісії за рішення збільшити постачання боєприпасів

Резніков подякував Єврокомісії за рішення збільшити постачання боєприпасів

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков подякував Єврокомісії за рішення про збільшення постачання боєприпасів і ракет Україні.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

"Ми вітаємо сьогодні пропозицію Єврокомісії збільшити постачання боєприпасів і ракет до України. Вдячний Європейському комісару з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретону за виконання третього шляху, який, безумовно, допоможе Україні захистити своїх громадян і стримати агресію росії", - зазначив Резніков.

Читайте також: ЄС надасть Україні боєприпасів на €2 мільярди - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія ухвалила Акт із підтримки виробництва боєприпасів (ASAP) на виконання рішення Європейської ради щодо нарощування спроможностей оборонної промисловості, зокрема для термінового постачання Україні боєприпасів.

Ухвалений документ передбачає застосування фінансових інструментів, що дасть змогу наростити виробничі спроможності європейської оборонної промисловості та полегшить виконання першого та другого пункту плану - відповідно поставок боєприпасів із наявних запасів та спільного замовлення виробництва боєприпасів.

Раніше країни ЄС погодили політичне рішення надати Україні мільйон снарядів протягом року для підтримки її здатності до самооборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-