Гуменюк розповіла про незвичний спосіб атаки дронів на Одесу

Гуменюк розповіла про незвичний спосіб атаки дронів на Одесу

Укрінформ
Під час нічної атаки на Одесу армія рф запускала дрони у незвичний спосіб - через тимчасово окуповану територію Херсонщини.

Про це під час брифінгу в Media Center Odesa повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“15 дронів типу Shahed 131 та Shahed 136 були випущені з напрямку Азовського моря. З використанням особливостей ландшафту, намагалися запустити їх у незвичайний спосіб через тимчасово окуповану територію Херсонщини. Такий обхідний маневр”, - розповіла Гуменюк.

Читайте також: Повітряні сили з'ясовують, чи застосовувала рф уночі балістичне озброєння

Вона зазначила, що на знайдених уламках дронів були написи "За Москву" та "За Кремль" з використанням символіки Z та V.

«Це намагання, скоріше за все, перекласти відповідальність на Україну за ту квазіатаку, яку вони демонструють світу. Це намагання просувати запланований свій наратив. Вони намагалися зробити так, щоб у світу створилося враження, що Україна нібито атакує вже далеко за межами своєї країни та своєї компетенції”, - додала Гуменюк.

Читайте також: ЄС не виключає використання росією «атаки» на кремль як привід для посилення агресії – Боррель

Як повідомлялося, Сили протиповітряної оборони і мобільні вогневі групи знищили 12 з 15 дронів-камікадзе, якими росіяни атакували Одесу цієї ночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-