Міністри оборони ФРН і Данії відвідали базу, де навчаються українські танкісти

Міністри оборони ФРН і Данії відвідали базу, де навчаються українські танкісти

Фото
Укрінформ
Міністри оборони Німеччини та Данії Борис Пісторіус і Троельс Лунд відвідали базу HUB North в Клітці (земля Саксонія-Ангальт), де проходять навчання українські танкісти.

Танки Leopard 1A5 є не новими, але ефективними, та допоможуть Україні в її боротьбі проти російської агресії, заявив журналістам Пісторіус, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На цій базі інструктори навчають українських військових управлінню танками Leopard 1A5, які для ЗСУ передає Данія.

«Це, як дехто скаже, старий танк, але як і раніше - дуже ефективний і боєздатний, більш новий, ніж російські Т-72, які широко використовуються зараз і передаються деякими партнерами», - зауважив Пісторіус.

Читайте також: У Британії пройшли підготовку вже 14 тисяч українських військових

Він висловив задоволення співробітництвом з Данією у питанні наданні допомоги Україні. Німецький міністр назвав це одним з прикладів багатонаціональної підтримки та взаємодії між арміями країн, а також між армією і промисловістю.

Фото: Dänische Botschaft Hyldelund

Пісторіус нагадав, що Німеччина разом з Данією і Нідерландами фінансують ремонт і модернізацію близько 100 танків Leopard 1A5.

Фото: dänisches Verteidigungsministerium

Він також повідомив, що незабаром у цьому з центрі розпочнеться підготовка наступної групи українських військових на БМП Marder. До навчальних курсів у подальшому підключаться також нідерландські військові. Підготовка проводитиметься також у інших локаціях.

Читайте також: Передані Данією САУ Caesar вже на бойовому чергуванні – Резніков

Відвідання полігону Пісторіус назвав «черговим сильним сигналом рішучості та згуртованості підтримки України проти російського агресора, … допомоги всім можливим та стільки, скільки буде потрібно». Так буде залишатися й надалі, запевнив він.

Близько сотні Leopard 1A5 ремонтуються концерном Krauss-Maffei Wegmann.

Як повідомлялося, Данія нещодавно надала Україні пакет військової допомоги на суму 250 мільйонів доларів перед очікуваним весняним контрнаступом ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-