пригожин і кадиров хочуть звинуватити армію рф в невдачах у Бахмуті – ISW

пригожин і кадиров хочуть звинуватити армію рф в невдачах у Бахмуті – ISW

Укрінформ
Засновник пвк «вагнер» євген пригожин і лідер Чечні рамзан кадиров мають намір створити умови для того, щоб звинуватити міністерство оборони рф у невдачах у районі Бахмута.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики нагадали, що пригожин і кадиров 6 травня заявили про намір замінити «вагнерівців» у Бахмуті бойовиками «Ахмата».

«пригожин і кадиров, імовірно, мають на меті представити міноборони росії та регулярні російські війська як неефективні та встановити умови, щоб звинуватити міноборони у невдачах росії в районі Бахмута», – вважають експерти Інституту.

В ISW зазначають, що у рішенні пригожина передати відповідальність за Бахмут бойовикам кадирова навмисно не згадуються вдв росії, які вже діють на північному та південному флангах пвк «вагнер» навколо Бахмута. 

Водночас це рішення відображає недовіру пригожина до російського військового командування та позиціонує його як незалежного від російського військового відомства. Крім того, таким чином пригожин намагається «зберегти обличчя» у разі, якщо «вагнер» не зможе захопити Бахмут, і уникнути повторення ситуації із Соледаром, де міноборони рф взяло відповідальність за захоплення міста на себе, вважають експерти.

Читайте також: Заяви пригожина є проявом внутрішньої війни, яка розпочалася у росії - Подоляк

На їхню думку, кадиров, своєю чергою, міг би отримати позитивний репутаційний ефект від участі у такій гучній операції, спираючись на "особисту популярність" пригожина.

В ISW зауважують, що подібна ротація "вагнерівців" на "ахматівців" може створити умови для обвинувачення міноборони росії у неспроможності належним чином підтримувати їхні зусилля.

При цьому аналітики зауважили, що припущення кадирова про те, що його війська зможуть швидко просунутися вглиб Бахмута і захопити місто, є «типовими для нього хвастощами» та не відображає тактичну ситуацію в регіоні.

Як повідомлялося, днями очільник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин заявив, ніби з 10 травня виведе з Бахмута Донецької області своїх найманців. Причиною він назвав відмову міністерства оборони росії надати їм достатню кількість боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-