Операція «INTERFLEX»: британські парламентарії спостерігали, як тренують бійців ЗСУ

Операція «INTERFLEX»: британські парламентарії спостерігали, як тренують бійців ЗСУ

Фото
Укрінформ
Делегація парламенту Великої Британії відвідала українських військових, які проходять навчання в рамках багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Делегація Парламенту Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії UK Parliament відповідно до «Програми Збройних сил» відвідала українських військовослужбовців Збройних сил України, які проходять навчання в рамках багатонаціональної навчальної операції «ІНТЕРФЛЕКС» з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних сил України під керівництвом Великої Британії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час брифінгу, проведеного британською, канадською та

Операція «INTERFLEX»: британські парламентарії спостерігали, як тренують бійців ЗСУ / Фото: Генштаб ЗСУ

українською навчальною командою, учасники візиту дізналися про основні питання тренувальної програми для особового складу ЗСУ з урахуванням бойового досвіду України у війні проти РФ. Зокрема, після брифінгу представник Палати Лордів Парламенту Великої Британії Саймон Рассел, 3-й барон Ліверпуля та представники Палати Громад Парламенту Великої Британії Том Хант та Аарон Белл могли оглянути як під фаховим керівництвом інструкторів Збройних сил Канади військовослужбовці ЗСУ вивчали надання медичної допомоги на полі бою, патрулювання та бій в лісистій місцевості та штурмові дії в будівлі.

Читайте також: Українських солдатів готують на трьох континентах — генерал Міллі

Спостереження за тренувальним процесом, взаємодією між канадськими та українськими військовослужбовцями, а також спілкування з інструкторами та воїнами ЗСУ дали можливість делегації Парламенту Великобританії зрозуміти їхній досвід, які навички вони здобувають й наскільки потрібною та важливою для захисту Україну від російської агресії є операція «ІНТЕРФЛЕКС».

Представники британського парламенту високо оцінили зусилля військових ЗСУ в опануванні необхідних навичок за короткий час та наголосили на всебічній підтримці України.

На завершення візиту представник Палати Лордів Парламенту Великої Британії Саймон Рассел, ІІІ-й барон Ліверпуля вручив двом військовим інструкторам Збройних Сил Канади від імені Командувача 11-ї Бригади сприяння силам безпеки Сухопутних військ ЗС Великої Британії пам'ятні монети (коїни) за позитивні дії під час виконання службових обов’язків.

Операція «ІНТЕРФЛЕКС» — це навчальна програма, яка призначена для новобранців Збройних сил України із невеликим або без попереднього військового досвіду.

Читайте також: Навчання українських танкістів на Abrams завершиться наприкінці літа – ЗМІ

У реалізації багатонаціональної навчальної операції «ІНТЕРФЛЕКС» у 2023 році за участі найкращих інструкторів та інструкторок Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Фінляндії, Королівства Швеції та України заплановано підготувати близько 20 тисяч українських військовослужбовців та військовослужбовець ЗСУ.

Тренування проводиться на об’єктах навчально-матеріальної бази Міністерства оборони Великої Британії. Кожний навчальний курс триває п’ять тижнів і проводиться під загальним керівництвом 11-ї Бригади сприяння силам безпеки Сухопутних військ ЗС Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 лютого 2023 року понад 10 тисяч українських військовослужбовців пройшли навчання у Сполученому Королівстві під керівництвом Сухопутних військ Великої Британії та Збройних сил міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-