Українська авіація за добу завдала сім ударів по ворогу

Українська авіація за добу завдала сім ударів по ворогу

Укрінформ
Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу російських загарбників та знищила один зенітно-ракетний комплекс.

Про це у Фейсбуці повідомив Генеральний штаб ЗСУ, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18.00 18 червня, передає Укрінформ.

«Також нашими захисниками було знищено ворожий гелікоптер Ка-52, 3 іранських ударних БпЛА типу Shahed та 5 розвідувальних БпЛА», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: РФ зосереджує основні зусилля на чотирьох напрямках, за добу – 17 зіткнень

Крім того, за даними Генштабу, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 4 зенітно-ракетних комплекси, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки росіян і 2 його склади боєприпасів.

Російські загарбники упродовж доби завдали по України понад 40 авіаційних ударів та здійснили 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

«На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких діти, пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, зруйновано та пошкоджено більш як 20 житлових будинків, школа та інша цивільна інфраструктура», - повідомили в Генштабі.

Читайте також: Ворог перекидає техніку і військових із Херсонщини на Запорізький напрямок - мер Мелітополя

Також підкреслюється, що ймовірність завдання росіянами ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Окремо у Генштабі поінформували, що на полігонах Білорусі тривають заходи бойової підготовки та злагодження підрозділів ЗС Росії перед їх відправкою у райони ведення бойових дій на території України.

Як повідомлялося, станом на ранок 19 червня Сили оборони вже знищили 219 820 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-