Загарбники кажуть, що вбили у Бердянську двох «проукраїнських терористів»

Загарбники кажуть, що вбили у Бердянську двох «проукраїнських терористів»

Укрінформ
У Бердянську Запорізької області російські загарбники вбили двох осіб, які, за їхніми даними, відкрили вогонь з автоматів на набережній.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі представник окупаційної влади Запорізької області Володимир Рогов.

«Подробиці стрілянини у Бердянську - ліквідовані двоє проукраїнських терористів. Приблизно о 19-й годині, коли населення відпочивало з сім'ями на міській набережній, двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів. Унаслідок злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено», - написав він.

За інформацією Рогова, один із загиблих - Тигран Оганесян, якого раніше затримували за антиросійську діяльність.

Телеграм-канал «Бердянськ сьогодні» повідомив, що інформація про вбивство Тиграна, скоріш за все, правдива.

Як нагадує Hromadske, Тиграна Оганесяна російські загарбники викрали ще у вересні 2022 року. Його разом з іншим підлітком, Микитою Хангановим, звинуватили у тероризмі. Їм загрожувало 20-річне ув’язнення.

Європарламент зажадав від російської влади припинити процес проти дітей та дозволити їм виїхати на контрольовану Україною територію.

Читайте також: Європарламент засудив тортури та переслідування Росією українських підлітків

Публічного розголосу справі наприкінці травня надали правозахисники з організації «Медійна ініціатива за права людини». За їхніми даними, Тиграна Оганесяна п'ять днів жорстоко допитували, били та катували струмом, вимагаючи зізнатися у підготовці диверсії на залізниці.

Як повідомлялося, у ніч проти 22 червня у районі тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області пролунав потужний вибух, який було чути за 50 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-