Українські військові поки не заходили у Бахмут – Маляр

Українські військові поки не заходили у Бахмут – Маляр

Укрінформ
Сили оборони під час планування наступальних дій на сході враховували факт протиріч між ПВК «Вагнер» і чинною російською владою, та продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Під час планування наступальних дій на сході наші військові враховували факт протиріч між Вагнером та чинною російською владою. Наразі наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже 4й день. Наші оборонці щодня мають просування по флангах. Поступове, але впевнене. У місто Бахмут станом на сьогодні - не заходили», - зазначила Маляр.

Читайте також: Україна влітку відвоювала більше територій, ніж РФ захопила протягом зими - Воллес

За її словами, звільнення цього напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес. Так, місцевість Бахмута і передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів. Все це свого часу готувалось українськими військовими та місцевою владою для оборони, власне що і допомогло так довго її тримати. Разом з тим, зараз ці укріплення і опорні пункти зайняв ворог, тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння, відзначила заступниця міністра.

Читайте також: Росія хоче зупинити український наступ за будь-яку ціну – Маляр

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку за добу відбулося 15 бойових зіткнень з ворогом, знищено понад 100 окупантів, дев'ять узятих в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-