В Гаазі запрацює Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України

В Гаазі запрацює Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України

Укрінформ
В місті Гаага (Нідерланди) наступного тижня розпочне роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін, повідомляє ОГП у Телеграмі.

“Наступного тижня в Гаазі розпочне роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA)”, - заявив Костін.

Читайте також: Костін відзначив внесок словацьких фахівців у розслідування злочинів РФ проти України

Генеральний прокурор сподівається, що це усуне прогалини у механізмах притягнення до відповідальності агресора. Він підкреслив, що створення спеціального міжнародного трибуналу є найбільш законним рішенням і відповіддю на безкарність Росії.

“Позиція України чітка: маємо покласти край безкарності Росії як держави, так і конкретних осіб, причетних до планування і вчинення злочинів. Це критично важливо для безпеки всього світу", - наголосив Костін.

Читайте також: Костін обговорив з африканськими лідерами покарання Росії до за воєнні злочини

Рішення про відкриття ICPA було затверджено у березні цього року під час конференції United for Justice у Львові. Тоді генеральні прокурори країн-членів спільної слідчої групи (JIT) підписали додаток до Угоди про створення JIT щодо початку роботи на базі Євроюсту Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України.

Як повідомлялося, Україна спільно з партнерами просуває створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Читайте також: Костін з міністром юстиції Хорватії розшук та замороження російських активів

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-