Мирні люди і цивільна інфраструктура - не мішень: в ООН засудили атаку Росії по Краматорську

Мирні люди і цивільна інфраструктура - не мішень: в ООН засудили атаку Росії по Краматорську

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун висловила співчуття родинам постраждалих від російського ракетного удару по Краматорську і заявила про необхідність мінімізувати шкоду цивільним жителям та інфраструктурі.

Про це йдеться у заяві Браун, яка є у розпорядженні Укрінформу.

Вона зазначила, що світлини, які надходять із Краматорська, жахають. За словами Браун, вона "приголомшена і надзвичайно засмучена", що через іще один удар були пошкоджені будинки, ресторани, крамниці та школи і загинули та зазнали поранень десятки мирних жителів, зокрема дітей.

"Вчора під удар потрапив центр Краматорська, цивільний житловий район, де люди намагались продовжувати жити своїм звичайним життям, попри всі страхіття війни. Це ще один приклад страждань, які принесло народу України російське вторгнення, яким немає виправдань. Міжнародне гуманітарне право захищає цивільне населення та цивільну інфраструктуру. Треба зробити все, щоб запобігти шкоді або мінімізувати шкоду цивільним мешканцям та інфраструктурі, зокрема шляхом перевірки цілей. Мирні мешканці та цивільна інфраструктура не мішень", - заявила гуманітарна координаторка ООН в Україні.

Читайте також: Санду засудила ракетну атаку Росії по Краматорську

Від імені Організації Об'єднаних Націй та гуманітарної спільноти вона висловила співчуття родинам загиблих і побажала швидкого одужання постраждалим.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали двох ракетних ударів по Краматорську.

Росіяни обстріляли Краматорськ «Іскандерами» / Фото: Національна поліція України

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста, 10 людей загинуло, 61 було поранено. Серед загиблих - дівчина віком 17 років і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

СБУ затримала коригувальника цього удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-