У Хорватії проведуть семінар для українських прокурорів з розслідування воєнних злочинів

У Хорватії проведуть семінар для українських прокурорів з розслідування воєнних злочинів

Укрінформ
Хорватські правники восени проведуть ще один семінар з розслідування воєнних злочинів для українських слідчих і прокурорів.

Про таку домовленість повідомив у Твіттері посол України в Хорватії Василь Кирилич, передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що хорватські прокурори та судді протягом декількох днів ділилися з українськими колегами досвідом провадження у справах про воєнні злочини.

«Домовилися з друзями про осінній семінар для українських прокурорів, слідчих, суддів з теми розслідування воєнних злочинів», - написав Кирилич.

Читайте також: США підготували кримінальні справи для росіян за воєнні злочини проти американців

Як повідомлялося, у столиці Хорватії Загребі відбувся дводенний тренінг для українських слідчих і прокурорів, під час якого воТвіттерни переймали від хорватських колег досвід розслідування воєнних злочинів.

У тренінгу взяли участь 30 представників українських інституцій кримінальної юстиції: слідчі Служби безпеки України і Національної поліції та прокурори, які спеціалізуються на воєнних злочинах; прокурори ювенального напрямку, екологічної прокуратури, Координаційного центру підтримки потерпілих та свідків.

Крім того, прокурори відвідали місто Вуковар, яке стало символом боротьби Хорватії за незалежність в 90-х роках минулого сторіччя. Свого часу це місто було так само в фокусі уваги світової спільноти як нині українські Буча, Ірпінь чи Маріуполь.

Фото: Василь Кирилич/Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-