Британська розвідка підтверджує усунення російського генерала Суровікіна

Британська розвідка підтверджує усунення російського генерала Суровікіна

Укрінформ
Після заколоту ватажка групи "Вагнер" Євгена Пригожина ряд російських генералів зник із публічного простору. Зокрема, замість генерала Сергія Суровікіна показали його заступника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

10 липня 2023 року начальник Генштабу РФ генерал Валерій Герасимов вперше виступив на телебаченні після невдалого заколоту "Вагнера" 24 червня 2023 року.

По відеозв'язку з Герасимовим був проведений інструктаж керівника штабу Повітряно-космічних сил РФ генерал-полковника Віктора Афзалова. Афзалов перебуває на посаді не менше чотирьох років, але, ймовірно, це його перша публічна поява з Герасимовим.

"Підвищення суспільного авторитету Афзалова, у той час як місцеперебування Суровікіна залишається незрозумілим, надає додаткової ваги гіпотезі про те, що Суровікін був усунений після заколоту", - вважають у міноборони Великої Британії.

Читайте також: НАТО не фіксує перекидання «вагнерівців» у Білорусь

Як повідомлялося, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Згодом Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь.

Путін своєю чергою заявив, що "вагнерівці" можуть підписати контракт із російським Міноборони або їхати у Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-