Пам’яті капітана Сергія Кириленка

Пам’яті капітана Сергія Кириленка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Повномасштабне російське вторгнення військовий зустрів у Маріуполі і зумів вивести з повного оточення свою бойову групу

Сергій Кириленко cлужив в одному із загонів спецпризначення Державної прикордонної служби України. 6 липня 2023 року офіцер загинув під час штурму ворожих позицій.

Сергій народився 9 жовтня 1999 року в місті Старокостянтинів Хмельницької області. Зростав у сім’ї військового. Після закінчення школи хлопець вирішує готуватися до військової служби та вступає до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У 2020 році Сергій закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького і розпочав свій офіцерський шлях.

Початок ворожої навали 24 лютого 2022 року чоловік зустрів зі зброєю в руках у складі Сил оборони України під час оборони Маріуполя. Виконував бойові завдання у складі групи на одному з найскладніших рубежів оборони міста – позиція «ПортСіті», де отримав перший бойовий досвід. Проявивши мужність та вміння діяти в критичних ситуаціях, старший лейтенант Кириленко очолює бойову групу на позиції «Гора», на якій 13 діб група прикордонників стримує просування загарбників на північній околиці міста. 21 березня 2022 року, опинившись в оточенні та відрізаними від основних сил оборони Маріуполя, Сергій отримує наказ на вивід групи. Молодий офіцер впорався із завданням і вивів групу з повного оточення.

У травні 2022 року Сергій вибуває для подальшого проходження служби до 18-го загону морської охорони ДПСУ. Але вже у жовтні вирішує приєднатись до прикордонних спецпризначенців і отримує посаду у 10-му мобільному прикордонному загоні ДОЗОР.

Після проходження додаткової підготовки, у червні 2023 року Сергій відправляється на передову у складі зведеного прикордонного загону.

Фото: vsim.ua

6 липня 2023 року його бійці отримали бойове завдання на штурм ворожих позицій. Старший лейтенант Кириленко був у складі однієї зі штурмових груп. Прикордонники прорвали лінію оборони загарбників, що дозволило просуватися Силам оборони, але Сергій, отримавши численні поранення, несумісні з життям, вийшов з цього бою на щиті.

За проявлений героїзм та мужність під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України Сергію Кириленку присвоєно посмертно чергове військове звання «капітан».

Рідні, близькі та побратими проводили Героя в останню путь 10 липня 2023 року. Вічний спочинок воїн отримав на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове у Хмельницькому.

Вічна шана і слава!

Фото з сайту ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-