На Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх на південному фланзі

На Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх на південному фланзі

Укрінформ
У районі Бахмуту Сил оборони України мають частковий успіх на південному фланзі та закріплюються на рубежах.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає Укрінформ.

«Наші війська мають частковий успіх на південному фланзі, закріплюються на рубежах. Загалом ініціатива належить Силам оборони. Продовжується щоденна бойова робота крок за кроком, максимально зберігаючи особовий склад. Ми рухаємося до того, щоб зайняти панівні висоти і витиснути противника з його рубежу», - поінформував він.

Водночас Череватий наголосив, що ворог чинить неймовірний спротив – 538 разів за добу бив по українських позиціях різними видами артилерії, здійснив два авіанальоти.

Загалом, за словами речника, на цьому напрямку відбулося п’ять боєзіткнень, в яких знищено 71 окупанта, 141 поранено, один потрапив в полон, підбито чотири ворожих танки, бойову машину десанту, дві РСЗВ Град, три гармати, дві САУ Гіацинт-С, два протитанкових ракетних комплекси, один ЗРК Стріла-10, комплекс спостереження Муром-М та п’ять безпілотників.

Окрім того, Череватий підтвердив, що у район Кліщіївки Донецької області, були переміщені так звані «кадирівці».

На думку полковника, їхня поява була викликана не підсиленням, чи прагненням налякати українських військових, «адже бої з ними показали чітко, що їхня справа – це жандармська і поліцейська, а як військові вони не являють собою ніяких цінностей».

Він поінформував, що зазнавши втрат «кадирівці» відступили.

«Я думаю, що якщо вони будуть пробувати знову втягнутися в бої з загартованими в боях, опаленими вогнем українськими бойовими бригадами, їх чекатиме та ж доля, що і «Вагнера», який був вщент розбитий», - резюмував речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Читайте також: Українські захисники за допомогою безпілотника виявили та знищили російський Бук-М2

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-