Після втрат у перші тижні контрнаступу ЗСУ змінили тактику ведення бою — NYT

Після втрат у перші тижні контрнаступу ЗСУ змінили тактику ведення бою — NYT

Укрінформ
За перші два контрнаступальні тижні сили оборони України зазнали значних втрат, відтак переосмислили тактику ведення бою.

Про таке йдеться в публікації The New York Times, передає Укрінформ.

За даними американських і європейських офіційних осіб, ЗСУ нібито витратили до 20 відсотків озброєння, зокрема й західного, яке було відправлено на поле бою.

Проте рівень втрат різко впав упродовж наступних тижнів, що дало змогу зберегти більшу частину військ і техніки, необхідних для великого наступу, який ще попереду.

Читайте також: У Пентагоні вражені просуванням ЗСУ при контрнаступі

Зазначається, що поліпшення ситуації відбулося значною мірою тому, що Україна змінила тактику, зосередившись на виснаженні російських сил артилерією і ракетами дальнього радіуса дії, а не намагаючись штурмувати противника по мінних полях.

Американські офіційні особи заявили, що після деякої паузи українці знову почали просуватися, але більш цілеспрямовано. За їхніми словами, з надходженням касетних боєприпасів зі Сполучених Штатів темпи наступу можуть прискоритися.

Читайте також: Україна б’є по цілях у Росії зброєю власного виробництва – Залужний

Як раніше повідомляло агентство, Збройні сили України ще не задіяли весь свій потенціал для контрнаступу, водночас за словами командувача Сухопутних військ України генерала Олександра Сирського, він іде за планом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-