Росія вже 17 місяців щодня втрачає в Україні близько 400 військових - Британія в ОБСЄ

Росія вже 17 місяців щодня втрачає в Україні близько 400 військових - Британія в ОБСЄ

Укрінформ
Щоденні втрати російських військ в Україні протягом останніх 17 місяців становлять близько 400 осіб.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс під час засідання Форуму з безпекової співпраці у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія майже напевно бореться з кризою бойового медичного забезпечення після того, як протягом 17 місяців втрачала в середньому близько 400 осіб на день", - сказав він.

Стаббс додав, що зростання бойових втрат вочевидь "підірвало нормальне надання деяких російських цивільних медичних послуг, особливо в прикордонних регіонах поблизу України". За його словами, багато спеціалізованих військових госпіталів зарезервовано для поранених офіцерів.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 239 480 російських загарбників

Також британський дипломат указав на те, що невдоволення та низький моральний дух серед російських військовослужбовців, як видається, "сягнули найвищого рівня". Про це передусім свідчить, звільнення та арешт кількох російських військових командирів.

"Керівництво РФ не може виправдати цю війну навіть перед своїми генералами, не кажучи вже про солдатів. Всі вони дедалі більше усвідомлюють, що їх відправили воювати у жахливу, невиправдану і неспровоковану війну, розв’язану Путіним, – погано навчених, погано оснащених і погано керованих", - заявив представник британської місії в ОБСЄ.

Читайте також: У ГУР показали, як чеченські добровольці знищили вантажівку з російськими загарбниками

Як повідомляв Укрінформ, Стаббс заявив, що лише в районі Бахмута Росія втратила близько 60 тисяч убитими та пораненими, просунувшись усього на 29 кілометрів – по одному вбитому або пораненому на кожні захоплені 48 сантиметрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-