Сікорський: Українське військове командування краще знає, в якому темпі перемогти в цій війні

Сікорський: Українське військове командування краще знає, в якому темпі перемогти в цій війні

Ексклюзив
Укрінформ
Військове командування України найкраще знає, в якому темпі і як вести бойові дії, аби перемогти у війні з російським агресором.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив депутат Європарламенту, ексглава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

«Я сподіваюся, що Захід надав Україні достатньо зброї для здійснення контрнаступу. Натомість якщо ми її не дали достатньо, то не повинні тиснути щодо прискорення бойових дій. Я дуже високо ціную українське військове командування і думаю, що воно найкраще знає ситуацію, найкраще розуміє противника і найкраще розуміє, в якому темпі досягти перемоги в цій війні», - наголосив Сікорський.

Торкаючись питання передачі Україні винищувачів F-16, європейський політик висловив переконання, що «українці дуже швидко, як у випадку всіх інших видів озброєння, не лише навчаться обслуговувати літаки F-16, а й креативно використовуватимуть їхні можливості».

Читайте також: Штати й союзники розглядають різні місця для навчань українців на F-16 - Білий дім

Євродепутат зауважив, що в Україні «може бути фрустрація» щодо рівня поставок озброєння з боку Заходу, зауваживши, що на це є ряд причин.

«Але, по-перше, цей рівень є вищим, ніж я сподівався перед самим початком війни. По-друге, маємо об’єктивну складність, яка полягає в тому, що Захід 30 років пожинав плоди мирного життя і просто перестав не лише виробляти зброю і боєприпаси, а й закривав виробничі лінії. І по-третє, Україна поступово отримала великі партії різного роду військової техніки. Дуже складно створити логістичні ланцюги до кожного виду БТР, танка, чи пускової установки. Європа і США лише зараз прискорюються, підписуючи контракти з компаніями ОПК, і це, на жаль, потребує часу», - пояснив європейський політик.

Читайте також: Бельгія допомогла у навчанні тисячі українських військових – ЗМІ

Як відомо, 4 липня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що представники командування Повітряних сил та інших відомств, перебуваючи за кордоном, вивчають бази і проводять консультації з партнерами: де, на яких підставах, хто буде навчати українських льотчиків на F-16. Авіаційна коаліція у консультаціях з українською стороною «проводить роботу, планування, графіки». 20 липня Ігнат повідомив, що група українських пілотів вже готується до початку навчань на винищувачах F-16, які розпочнуться наприкінці літа в Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-