Пам’яті стрільця Юрія Ногая (позивний «Моноліт»)

Пам’яті стрільця Юрія Ногая (позивний «Моноліт»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Мешканець Дніпра загинув на Харківщині, де його встигли полюбити за щирість і порядність

Героїчний воїн, справжній українець, відважний захисник Юрій Ногай загинув на території Борівської громади Ізюмського району Харківщини внаслідок російського обстрілу.

“Юрій сам із Дніпра, але, захищаючи Борівщину, деякий час перебував у одному з населених пунктів нашої громади. За цей нетривалий період мешканці села встигли полюбити його, як рідного. Згадують як надзвичайно щиру, привітну, порядну людину”, - написала у Фейсбуці місцева журналістка Оксана Дудник.

“Він чудово говорив українською, постійно дякував за їжу, за борщ і за старенький будинок, і за воду для того, щоб помитися. Згадую і плачу…”, - цитує журналістка жительку одного із сіл прифронтової громади.

Страшенно сумують за Юрієм у бойовому підрозділі, де він служив.

“Ти був хорошою і чуйною людиною. Одного разу мене втішило, як ти приніс мені чаю і не приховував задоволення, що я, подякувавши, почав смакувати його… Часто розказував, як любиш свою сімʼю, а у побуті на фронті завжди облагорожував своє місце проживання комфортом і домашнім затишком, всі побратими дивувались, як у тебе це виходило. В бою ти був вправним і сміливим стрільцем і з вражаючою точністю косив москалів, відбиваючи щоденні атаки, а ще, не зважаючи на поранення плеча, ти допомагав тягнути ноші із тілом загиблого побратима два кілометри лісом. Ти був сильний, як лев, та отримав смертельні поранення від прильоту під час евакуації”, - написав у Фейсбуці про побратима офіцер батальйону імені генерала Кульчицького Володимир Пастушок.

Він також пригадав, як вони познайомилися з Юрієм. “Я спитав тебе, хто ти за національністю? І мене вразило, як ти твердо сказав, що українець… Перед смертю попросив, щоб рятували інших поранених, а не його, і ще сказав, щоб передали, що любить дружину і сина та Україну. Я не знаю, як виразити біль втрати для мене і мого підрозділу. Ти частина нашої спільною Української душі, яку вирвали від нас і якої завжди буде не вистачати. Ми завжди будемо тебе памʼятати та славити і клянемось всім нашим підрозділом, що за тебе і всіх загиблих побратимів ми будем мстити кровʼю москалів до тих пір, поки не згине супостат на нашій землі. Вічна слава тобі і вічний спокій. Мав честь зустріти таку людину в своєму житті”, - зазначив Володимир.

Спочивай, Герою. Твій бойовий шлях завершений. Ми пишаємося і дякуємо!

Фото: Фейсбук-сторінка Volodymyr Pastushok

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-