Пам'яті поліцейського Олега Прудкого

Пам'яті поліцейського Олега Прудкого

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він ніколи нікого не цурався, завжди був готовий прийти на допомогу і дітям, і дорослим

Чемпіон України з боксу, майстер спорту міжнародного класу, спецпризначенець Олег Прудкий загинув у бою з росіянами 22 травня 2022 року. Йому було 30 років.

Олег народився 11 вересня 1991 року у Черкаській області. Із юних літ хлопець займався боксом на рингах дитячої юнацької спортивної школи у Чигирині і вже в 19 років став членом Національної збірної команди України з боксу.

Фото: Федерація боксу України

Молодий спортсмен мав величезну силу духу та прагнення до перемоги і всі сили та вільний час приділяв спорту. У результаті Олег став дворазовим чемпіоном України з боксу серед чоловіків, бронзовим призером чемпіонату світу серед студентів у 2012 році у Баку (Азербайджан), призером багатьох міжнародних турнірів групи «А».

А у 2013 році черкаський боксер отримав довгоочікуване звання майстра спорту міжнародного класу України з боксу. При цьому чоловік ще і працював спортсменом-інструктором штатної збірної команди України з боксу Державної служби молоді та спорту.

Олег вирішив опанувати теоретичний бік спорту і вступив до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, який закінчив у 2014 році за напрямом «Фізичне виховання».

Після завершення боксерської кар’єри у 2015 році він став до лав Національної поліції України. Отримавши вищу юридичну освіту в Національній академії внутрішніх справ, Олег прийшов на службу старшим інспектором 4-го відділу з проведення спеціальних операцій (штурмового) управління спецпідрозділу поліції «КОРД».

З перших днів повномасштабної війни правоохоронець вступив до зведеного полку спецпризначення Нацполіції «Сафарі» і виконував завдання у Запорізькій області. Але 22 травня 2022 року по місцю, де знаходився Олег, було завдано удару, в результаті якого чоловік загинув.

Церемонія прощання відбулася 26 травня 2022 року у Черкасах на подвір'ї Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ.

Указом Президента України Володимира Зеленського №891/2022 від 27 грудня 2022 року капітан поліції був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю нагороду було вручено родині загиблого правоохоронця 13 квітня 2023 року у приміщенні Черкаської обласної військової адміністрації.

За словами колег, Олег ніколи не шукав легких шляхів і був досвідченим бійцем та справжнім професіоналом своєї справи.

Друзі спецпризначенця наголосили, що він був для них взірцем того, як потрібно ставитись до дітей – двох доньок, 3 і 6 років, та дружини Мар'яни.

Подруга поліцейського Тетяна Уфімцева охарактеризувала його як дуже ввічливого і приємного у спілкуванні чоловіка. «Він був дуже позитивним, відкритим і цілеспрямованим, по ньому це одразу було видно», - вважає жінка.

Дружина переконана, що її коханий був доброю і світлою людиною – найкращим чоловіком і татом у світі. Вона уточнила, що Олег вірив у неї і зробив її щасливою.

«Я не вірю, що тебе вже немає, що ти вже ніколи не обіймеш, не заспокоїш, не пригорнеш до себе. Ти був як ясне сонечко. Був прикладом для своїх дітей, друзів і побратимів. Дякую тобі за відчуття кохання. Я тебе дуже люблю. Усім серцем. Спи спокійно, мій янгол», - зазначила Мар'яна.

Вічна слава Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Олег Прудкий, Фейсбук-сторінка Марьяна Прудка, Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-