Росія тримає у Чорному морі один ракетоносій, залп – чотири «Калібри»

Росія тримає у Чорному морі один ракетоносій, залп – чотири «Калібри»

Укрінформ
Станом на ранок, 5 серпня, Росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні один носій крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом до чотирьох ракет.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

“Корабельне угруповання ворога залишається в розсередженому вигляді в концентрації до 13 одиниць у Чорному морі, 1 одиниця висвітлює надводну обстановку в Азовському морі. У Чорному морі залишається той один підводний ракетоносій на чергуванні. Він несе 4 ракети типу “Калібр”. Ракетна загроза зберігається, але вона залишається у сталому режимі. Ворог тримає напоготові сили та засоби”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: РФ обстрілює Україну ракетами, які отримала від Києва за газові борги

Вона зазначила, що нещодавно лунала повітряна тривога і знов фіксувалась активність ворожої стратегічної авіації. За її словами, це може бути як переміщення та якісь маневри, так і просто тримання у напрузі. 

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 5 серпня 2023-го ліквідували близько 249 110 російських загарбників, 620 з них – за останню добу.

Фото: MoD Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-