Ігнат - про ракетні атаки РФ восени: Треба бути готовими до загострення

Ігнат - про ракетні атаки РФ восени: Треба бути готовими до загострення

Укрінформ
РФ уже використала велику частину арсеналу ракет, який вона накопичила, однак треба бути готовими до нового загострення восени. Аби протистояти агресору, Україні потрібно від союзників більше систем ППО та ракет до них.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, чи варто очікувати на збільшення ракетних ударів РФ від початку осені.

«Щодо осені, яка нас очікує, дійсно, можливе загострення. Але разом з тим пам’ятаємо, що Росія величезний арсенал ракет, який вона накопичувала доволі довгий час, використала під час минулої осені та зими. Тому слід, звичайно, очікувати загострення, але можливо таких уже ракетних ударів, такої маси, як була тоді, буде менше. Водночас нам потрібно більше зброї, бо ми її теж вичерпали, серйозний ресурс використали. Тому очікуємо нових систем і нових додаткових ракет від наших союзників. Маю на увазі зенітні керовані ракети», – сказав речник Повітряних сил.

Читайте також: Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак, як Україна — Ігнат

Ігнат також відзначив, що брак ракет Росія компенсуватиме збільшенням кількості ударних дронів.

«Ракет менше, а дронів більше. Розумієте, дрони – це не ракети, це значно дешевший вид боєприпасу, виробництво якого вони налагоджують уже на своїй території, принаймні вони так кажуть. Йдеться про "шахеди" та інші БПЛА. Тобто Росія нарощує цей тип боєприпасів. БПЛА – непроста ціль», - зауважив речник, додавши, що Україні потрібно нарощувати засоби протидії проти них.

Читайте також: В Україні перевірять готовність Пунктів незламності до зими – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня Юрій Ігнат повідомив, що через брак ракет Росія, вірогідно, завдаватиме ударів по критичній інфраструктурі ударними дронами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-