Сили оборони стримують наступ росіян на Мар’їнському напрямку

Сили оборони стримують наступ росіян на Мар’їнському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України стримують наступ російських військ на Мар’їнському напрямку, загалом на фронті протягом доби відбулися 11 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 14 серпня.

На Мелітопольському і Бердянському напрямках Сили оборони продовжують вести наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація загалом протягом доби завдала по російських військах 11 ударів: один – по пункту управління, сім – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три – по зенітно-ракетних комплексах.

Російська армія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території України із застосуваннях ракет типу "Калібр" й ударних дронів іранського виробництва Shahed-136/131. Цілив ворог по Одеській області.

Усього за добу росіяни здійснили 12 ракетних і 67 авіаційних ударів, а також понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі і поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, торговельний центр, студентський гуртожиток, дитячі садочки, школи й інша цивільна інфраструктура.

Наголошується, що ймовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України все ще є високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишилася без суттєвих змін.

Читайте також: Біля Авдіївки прикордонники за допомогою РЕБ знищили ворожий дрон-камікадзе

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська вдарили з авіації в районі Степного Сумської області, з мінометів і артилерії обстріляли понад 25 населених пунктів, зокрема Блешню, Хотіївку й Тимоновичі Чернігівської області, Атинське, Степне й Водолаги Сумської області, Уди, Стрілечу й Лук’янці Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів у районах Іванівки й Загризового Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії опинилися понад 15 населених пунктів, серед них – Новомлинськ, Вільшана, Синьківка, Куп’янськ, Подоли й Бугаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни били з авіації в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, з артилерії атакували понад 25 населених пунктів, зокрема Невське, Діброву й Білогорівку Луганської області, Сіверськ, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська авіація завдавала ударів у районах Васюківки та Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 25 населених пунктів, серед них – Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники вдарили з авіації в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів від росіян зазнали Олександропіль, Керамік, Новокалинове, Степове й Авдіївка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ ворожих військ у районі Мар’їнки і Красногорівки Донецької області. Під ударами російської артилерії тут перебували понад 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Гостре, Новомихайлівка й Катеринівка Донецької області.

Читайте також: Бійці ССО показали, як знищили катер із загарбниками за допомогою FPV-дрона

Авіаційного удару росіяни завдали в районах Красногорівки й Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська армія била з авіації по районах Великої Новосілки, Благодатного, Макарівки й Урожайного Донецької області. Від вогню ворожої артилерії тут потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни завдали авіаудару в районі Новоданилівки Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів на цій ділянці фронту постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема Чарівне, Новоандріївка, Щербаки, Павлівка, П’ятихатки й Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські загарбники вдарили з авіації в районі Ольгівки Херсонської області. Ударів ворожої артилерії тут зазнали понад 20 населених пунктів, серед них – Херсон, Золота Балка, Михайлівка, Гаврилівка, Республіканець, Новокаїри й Комишани Херсонської області.

Московський режим, за інформацією Генштабу ЗСУ, продовжує незаконну інтеграцію тимчасово загарбаних територій України до свого суспільно-політичного простору.

Читайте також: На Лимано-Куп’янському напрямку за добу відбулися 11 боєзіткнень, на Бахмутському - шість

Зокрема, встановлено, що у Сватовому Луганської області для зміни керівництва в органах місцевого самоврядування загарбники вимагають звільнення з обійманих посад "за власним бажанням" представників адміністрацій і сільських рад.

Росіяни планують створити "муніципалітети", які очолять місцеві колаборанти за результатами псевдовиборів на захоплених територіях у єдиний день голосування в Росії – 10 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 14 серпня російські війська тричі атакували Одеську область. Для ударів по регіону загарбники застосували 15 ударних дронів і вісім ракет типу "Калібр".

Українська ППО відбила всі ворожі атаки.

Загалом уночі 14 серпня в небі над Україною Сили оборони знищили 15 безпілотників типу Shahed-136/131, вісім крилатих ракет типу "Калібр" і вертоліт Ка-52 росіян.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-