Зеленський рекомендує Залужному призначити керівниками обласних ТЦК бойових офіцерів

Зеленський рекомендує Залужному призначити керівниками обласних ТЦК бойових офіцерів

Указ
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким рекомендовано Головнокомандувачу ЗСУ призначити на посади обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки осіб, які беруть участь у бойових діях.

Відповідний указ №491/2023 опублікований на сайті глави держави.

«Рекомендувати Головнокомандувачеві Збройних Сил України прийняти рішення щодо перебування на посадах керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України, припинивши практику їх ротацій. Призначати за рекомендаціями командувачів (командирів) оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ (сил) на посади керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України», - зазначається у рішенні РНБО.

Цим рішенням також рекомендовано Офісу Генерального прокурора разом із Національним агентством з питань запобігання корупції та Державним бюро розслідувань вжити у місячний строк додаткових заходів з протидії вчиненню посадовими особами територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки ЗСУ корупційних та інших кримінальних правопорушень.

Читайте також: На контролі Держбюро розслідувань - понад 100 справ, де фігурують працівники ТЦК

Як повідомляв Укрінформ, під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося засіданняРади національної безпеки і оборони України, на якому була заслухана інформація про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Рада нацбезпеки рекомендувала головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-