Україна вийде з цієї війни із власною індустрією виробництва боєприпасів - Міноборони

Україна вийде з цієї війни із власною індустрією виробництва боєприпасів - Міноборони

Вечірній стрім
Укрінформ
Україна налагодила випуск боєприпасів і вийде з цієї війни з власною індустрією їх виробництва.

Про це заступник міністра оборони Володимир Гаврилов сказав у ефірі програми «Укрінформ: Вечірній стрім».

«Україна зустріла вторгнення без власного виробництва артилерійських боєприпасів взагалі. Було якесь невелике виробництво стрілецьких боєприпасів, фактично ми жили перші місяці на запасах того, що було, і плюс партнери потім почали постачати. Але ми багато почали торік працювати під час війни над задачею розгортання власного виробництва боєприпасів і, за великим рахунком, на сьогодні ми виробляємо вже ті боєприпаси, які ми ніколи не виробляли раніше. І масштаби постійно зростають. Україна вийде з цієї війни з власною індустрією виробництва боєприпасів, натівського калібру в тому числі. Нема сумнівів, ми будемо самодостатні в цьому. Ми навчились, ми підняли те, що пам’ятали технологічно, включили комунікацію з партнерами, отримали певні технології, і зараз виробництво боєприпасів в Україні зростає і буде зростати, розширятись по номенклатурі і по якості», - повідомив Гаврилов.

Читайте також: Міноборони: Україна є лідером у світі з досвіду застосування систем ППО

Він також зауважив, що на сьогодні країни НАТО зробили велику переоцінку потреб у боєприпасах в умовах сучасної війни та запровадили національні програми.

«Зараз величезні інвестиції пішли в Європі, величезні інвестиції пішли в США і фактично виробництво боєприпасів у світі в розвинутих країнах виросте в рази. Воно вже росте», - повідомив заступник міністра, додавши, що лише в США на рік показники виробництва збільшуються в 2-3 рази і частина боєприпасів буде постачатись Україні.

Читайте також: У Резнікова заявили, що РФ втратила перевагу в артилерії

Як повідомляв Укрінформ, Європейський парламент 13 липня схвалив Акт із підтримки виробництва боєприпасів (ASAP) щодо нарощування спроможностей оборонної промисловості, зокрема, для термінового постачання Україні боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-