Розвідник про операції ГУР: Ми працюємо нестандартними методами

Розвідник про операції ГУР: Ми працюємо нестандартними методами

Укрінформ
У Головного управління розвідки Міністерства оборони України завжди є план щодо виконання своїх операцій.

Про це у інтерв’ю «Українській правді» поінформував командир спецпідрозділу ГУР «Артан» Віктор Торкотюк, передає Укрінформ.

«Це так Буданов (керівник ГУР- ред.) ще в АТО робив: йдемо, а там подивимось, щось скоригуємо. Кажу, там же блокпост, а він – та там все вирішимо. Але план завжди є. Кожен боєць у підрозділі знає, що робить», - зазначив він.

За його словами, у них немає таких речей, як звикли, приміром, військові країни НАТО.

Читайте також: ГУР: У Пскові внаслідок нічної атаки знищені чотири російські літаки Іл-76

«У тих же британців чи американців обов'язково в таких випадках є прикриття авіації, допомога аерокосмічної розвідки. От ми зараз виходимо в море, далеко, куди ще ніхто не виходив. Вони якби таке робили, то з підтримкою з крейсера… В нас цього всього немає взагалі», - сказав командир спецпідрозділу ГУР.

Торкотюк заявив, що вони роблять усе тихо.

«Самі в човни, по 10 чоловік. Над нами літають їхні СУшки, але ми виходимо і робимо свою роботу. Тому що командир знає: завдання має бути виконано. І цим ми й відрізняємося від багатьох – що ми їх виконуємо. Нестандартними методами, але робимо», - поінформував він.

Командир спецпідрозділу ГУР зазначив, що чи не найбільше пишається однією з операцій, коли бійці спецпідрозділу зайшли вглиб ворожої території. За його словами, це була показова операція.

«Дуже багато моментів я не можу розказати. Але можу сказати, що там нами був знищений один із високопоставлених офіцерів. Бійці дуже добре зорієнтувалися, діяли чітко, показали те, чого я від них завжди хочу – працювали як єдиний механізм. Там було до 100 осіб з батальйону. Вони зробили те, чого не робив практично ніхто», - сказав Торкотюк.

Читайте також: ГУР: Російська імперія історично вмирає, а Україна - учасник цього процесу

Він уточнив, що подібну операцію на ворожій території такою кількістю бійців проводили вперше. Майор розповів, що його зарубіжні колеги були у шоці, коли про неї дізналися – не вірили і питали його, яким був план.

«Звісно, плани ми їм ніколи не розповідаємо. Кажу: «План у нас завжди один. Ми йдемо – а там дивимось». Вони, мовляв, так не можна, треба, щоб авіація, і так далі… Я їм: яка авіація? Ми купили п'ять коней для операції… У них квадратні очі. А нам вдалося, їхні Збройні сили просто тікали від нас», - поінформував командир спецпідрозділу ГУР.

Як повідомлялося, співробітники Головного управління розвідки Міноборони провели операцію з визволення з полону та евакуації громадян України, яких утримували на території Сирії.

Фото Віктора Торкотюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-