Україна веде переговори про постачання додаткових систем ППО - Президент

Україна веде переговори про постачання додаткових систем ППО - Президент

Укрінформ
Україна веде переговори з міжнародними партнерами про постачання додаткових систем ППО.

Як передає Укрінформ, про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

«Дуже активно працюємо над тим, щоб забезпечити для України нові системи протиповітряної оборони. Зараз не час говорити публічно про деталі, але з різними нашими партнерами тривають переговори про додаткові системи ППО. Крок за кроком наближаємо цей успіх для України», - повідомив Зеленський

Президент подякував кожному воїну, які щодня і щоночі захищають українське небо від ракетних атак російських терористів.

Читайте також: Нічну ракетну атаку росіяни готували заздалегідь – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, уночі 30 серпня 2023 року противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. Загалом зафіксовані 44 ворожі повітряні цілі: 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса. 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищені 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей: 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-