У Чорному морі перебувають дев'ять ворожих кораблів, в Азовському - один

У Чорному морі перебувають дев'ять ворожих кораблів, в Азовському - один

Укрінформ
Ситуація в морі залишається стабільно напруженою: у Чорному морі немає ракетоносіїв ворога на бойовому чергуванні, але корабельне угруповання потужно розгорнуто і постійно маневрує.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ .

За її словами, станом на 11 вересня перебувають 9 одиниць у Чорному та одна в Азовському морі.

"Викривають надводну обстановку, збирають оперативні дані і продовжують переховуватись за цивільним судноплавством. Вони знаходяться в умовно безпечному для себе, як вони вважають, районі - на відстані 100 морських миль від контрольованого Україною берега, в напрямку південно-східного узбережжя Криму і далі до Новоросійська. Там розгорнуте корабельне угруповання ворога, воно маневрує, оскільки лишатися на одному місці їм дуже не спокійно. Саме така тактика обрана як одна з протидій морським дронам, про які вони так багато говорять і яких так очікують", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ударами по Зміїному росіяни намагаються тиснути на судновласників - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповіла, що в осінньо-зимовий період Росія застосовуватиме тактику змішаних ударів - ракетами і дронами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-