Російським військовим під час оборони Києва транслювали похоронний марш – керівник управління РЕБ ЗСУ

Російським військовим під час оборони Києва транслювали похоронний марш – керівник управління РЕБ ЗСУ

Укрінформ
Українські військовослужбовці за допомогою засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) на початку повномасштабної війни подавлювали частоти авіації РФ і транслювали росіянам похоронний марш.

Про це керівник Головного управління радіоелектронної боротьби та кібербезпеки Генерального штабу ЗСУ полковник Іван Павленко поінформував у інтерв’ю «Українській правді», передає Укрінформ.

За його словами, основним підтвердженням того, що радіоподавлення є успішним, є те, що противник перестроюється на інші частоти.

«У перші дні війни, коли «орки» літали в районі Києва, ми використовували радіостанції для того, щоб здійснювати радіоподавлення управління авіації противника. Хлопці тоді записали похоронний марш, який лунав в ефірі у росіян. Я вам кажу, вони тоді міняли частоти миттєво. 10 секунд – зміна. Позитивний ефект одразу», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи помічав він, щоб росіяни до початку війни впливали на підготовку українських радіоінженерів, переманювали фахівців, Павленко поінформував, що росіяни готувалися до цієї війни давно і системно.

«Усі технології, які цікаві в Україні саме з точки зору радіоелектроніки, контролювалися росіянами. Вони намагалися вивезти ці технології з України, часто разом із фахівцями. До 2014-го року дуже багато фахівців виїхали з України», - розповів військовий.

Читайте також: Україна вже має можливість протидіяти російській системі РЕБ «Комета» - Генштаб

Керівник управління РЕБ зазначив, що в Україні є підприємство, яке виробляє засоби супутникової навігації, і заявив, що звідти виїхала велика кількість фахівців.

«Тоді ж не було розуміння, що буде війна. Просто їм пропонували набагато кращі умови в Росії. Сім'ї, робота, контракти – все це було гарантовано. І ці люди просто виїжджали, а потім почалася війна», - сказав він.

Як повідомлялося, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що російські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) нічого не можуть зробити зі Starlink, які були надані раніше Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-