На сході підрозділ РЕБ за добу зірвав понад 200 завдань росіян

На сході підрозділ РЕБ за добу зірвав понад 200 завдань росіян

Укрінформ
Підрозділ радіоелектронної боротьби Східного угруповання військ ЗСУ за добу зірвав понад 200 завдань росіян.

Про це керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«За минулу добу нашим підрозділом РЕБ вдалося зірвати понад 200 завдань противника, не допустити ураження безпілотниками, а також подавити їхній зв'язок», - сказав він.

Євлаш висловив думку, що у застосуванні БПЛА можна говорити про паритет між нами і ворогом. «Противник ефективно і часто застосовує БПЛА. Проте ми боремося, завдаємо ураження з ПЗРК, також ефективно діє наша РЕБ. У свою чергу ми ефективно застосовуємо наші зразки БПЛА, зокрема FPV-дрони», - зазначив він, додавши, що Сили оборони сходу щодня знищують до 10 безпілотників противника.

Читайте також: У Генштабі кажуть, що РЕБ українських сухопутних військ більш технологічна, ніж у ворога

Щодо авіації ворога керівник пресслужби повідомив, що росіяни використовують Мі-8, Мі-24, «Алігатори» К-52, тобто армійську авіацію. «Також вони використовують тактичну авіацію, зокрема «Грачі», СУ-25», - сказав Євлаш.

За його словами, росіяни бояться близько підходити до українських рубежів. «Завдяки надійно ешелонованій ППО, нашим розрахункам із переносними ЗРК, також різним станціям типу «Стріла-10» та іншим західним зразкам (озброєння – ред.) ми наносимо ефективне вогневе ураження, що стримує РФ на всіх напрямках», - зазначив Євлаш.

Як повідомлялося, керівник Головного управління радіоелектронної боротьби та кібербезпеки Генерального штабу Збройних сил України полковник Іван Павленко поінформував, що зпочатку повномасштабної війни ЗСУ знищили до 120 станцій РЕБ ворога.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-