Білий дім: Жодна нація не повинна допомагати Путіну вбивати українців

Білий дім: Жодна нація не повинна допомагати Путіну вбивати українців

Укрінформ
США уважно стежать за розвитком діалогу між Росією і КНДР щодо можливих домовленостей про передачу зброї та попереджають, що такий розвиток подій матиме наслідки, бо ніхто не має допомагати Путіну нищити українців.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже й дуже уважно стежимо за цим. Подивимося, що обидві сторони скажуть у результаті»,- зауважив Кірбі, щодо переговорів між двома країнами.

Він наголосив, що Сполучені Штати продовжують закликати Північну Корею відмовитися від підтримки агресії Кремля.

«Жодна нація на планеті, ніхто не повинен допомагати Путіну вбивати невинних українців. І якщо вони вирішать просувати будь-яку угоду щодо постачання зброї, очевидно, ми застосуємо відповідних заходів»,- підкреслив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: Плани співпраці КНДР та Росії відомі, Україна відпрацьовує сценарій протидії - ГУР

У цьому контексті він нагадав заяву радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана про те, що Північна Корея, поза сумнівом, матиме наслідки як з боку Сполучених Штатів, так і міжнародної спільноти.

У відповідь на запитання, що може бути предметом обговорення Путіна й Кіма, представник Білого дому висловив переконання, що Росія, зокрема, шукає можливості для поповнення артилерійських боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд у середу схарактеризувала зустріч лідерів РФ і Північної Кореї як ознаку, що Росія перебуває у відчаї, оскільки шукає співпраці з іншим міжнародним вигнанцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-