ЗСУ пробили лінію оборони під Бахмутом, ворог втратив найкращі бригади - Сирський

ЗСУ пробили лінію оборони під Бахмутом, ворог втратив найкращі бригади - Сирський

Укрінформ
Українські військові на Бахмутському напрямку пробили лінію оборони ворога, який кидав у бій усі наявні резерви.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Military Media Center.

За словами Сирського, загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною. Ворог не полишає намірів поновити наступальні дії на Куп’янському та Лиманському напрямках і здійснює активну підготовку. Точаться запеклі бої в районі Бахмута.

Читайте також: Звільнення Кліщіївки створює плацдарм для подальшого наступу - ЗСУ

«Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці невеликі, на перший погляд, населені пункти були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки. У результаті успішних дій наших військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви», - заявив Сирський.

За його інформацією, у боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога – 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ворог за добу завдав 576 ударів по позиціях ЗСУ

Сирський наголосив, що Сили оборони продовжують рух уперед, і це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення українських територій.

Командувач зазначив, що провів робочу зустріч з командирами бригад, які перебувають у цьому районі.

«У ході роботи було заслухано висновки із оцінки обстановки, визначено низку проблемних питань, більшість із яких було вирішено на місці, уточнено завдання на подальші дії. Впевнений - наші плани зі звільнення держави від окупантів будуть неодмінно реалізовані», - наголосив Сирський.

Читайте також: Сирський нагородив прикордонників відзнаками за звільнення Кліщіївки

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський нагородив військовослужбовців 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича, які воюють на Бахмутському напрямку.

Фото: Military Media Center

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-