У британській розвідці назвали причини ударів по глибокому тилу РФ та України

У британській розвідці назвали причини ударів по глибокому тилу РФ та України

Укрінформ
Упродовж останніх чотирьох днів і РФ, і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних ударів глибоко в тилу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МіноборониВеликої Британії.

"Протягом останніх чотирьох днів як Росія, так і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак глибоко в тилу. Надходили повідомлення про вибухи на російських логістичних об’єктах, авіабазах та командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та Підмосков’ї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Чорноморський флот РФ швидше за все знову зазнав серйозної атаки. Однак вибухи на авіабазі Чкаловський під Москвою, ймовірно, становитимуть найбільше стратегічне занепокоєння для російського керівництва. Це чутливе місце, оскільки тут розміщуються спеціальні військові літаки та VIP-транспорт для російських лідерів.

Згідно з даними британської розвідки, повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення COOT (Іл-20) є особливо актуальними: точна інформація невідома, але ці цінні літаки виконують місії, що включають збір електронної розвідувальної інформації.

Водночас, протягом останнього тижня Москва неодноразово завдавала дальніх ударів по об'єктах на території України.

Читайте також: Удар по командному пункту ЧФ Росії в Криму: з'явилися перші супутникові знімки

"Така незвичайна інтенсивність, ймовірно, частково є реакцією на інциденти в Росії та Криму. Оскільки ситуація на фронті відносно статична, кожна сторона шукає переваги, завдаючи ударів у стратегічну глибину свого супротивника", - вважають у Міноборони Великої Британії.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 вересня 2023 року ліквідували близько 274 тисяч 950 російських агресорів, зокрема 480 осіб - протягом минулої доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-