В ISW оцінили здатність «вагнерівців» вплинути на хід війни в Україні

В ISW оцінили здатність «вагнерівців» вплинути на хід війни в Україні

Укрінформ
Поодинокі загони найманців ПВК "Вагнера", ймовірно, повертаються до ведення бойових дій у лавах російської окупаційної армії в Україні. Втім, найманці не зможуть допомогти загарбникам відчутно змінити ситуацію на їхню користь на фронті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ISW.

"Окремі контингенти ПВК "Вагнера", які, як повідомляється, повертаються воювати до України, ймовірно, матимуть незначний вплив на бойові можливості Росії", - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків ISW, найманці цього угрупування, швидше за все, несуттєво вплинуть на бойові можливості РФ, не забезпечивши повного набору ефективності, котрий ПВК "Вагнера" мала як унітарна організація під керівництвом Євгена Пригожина.

У публікації наводиться заява колишнього голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая 23 вересня про те, що у цій області та на різних ділянках лінії фронту діють загони "вагнерівців".

Він також зазначив, що йому не відома чисельність бойовиків "Вагнера" чи дані про організацію, під егідою якою вони діють в Україні.

Джерело, пов'язане з ПВК "Вагнера", повідомило, що близько 500 найманців цього угруповання, включаючи тих, хто відмовився брати участь у заколоті Вагнера наприкінці червня в РФ, приєдналися до нової невстановленої організації, сформованої колишнім очільником відділу кадрів "вагнерівців". Воно також додало, що найманці, швидше за все, повернуться до України, щоби брати участь у боях на південному фланзі міста Бахмут.

Читайте також: Росіяни розганяють чутки про «вагнерівців» на Херсонщині, щоб зупинити своїх дезертирів - Гуменюк

"Такі повідомлення вказують на те, що сили "Вагнера" роздроблені та навряд чи зможуть організуватися у згуртовану бойову силу або вплинути на бойові можливості РФ, якщо вони повернуться до бойових дій в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, нещодавно російську приватну військову компанію “Вагнер” офіційно визнали терористичною організацією у Великій Британії. Це рішення набуло чинності 13 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-