Гуменюк - про нічні атаки дронів: Ворог ймовірно підбирає нову тактику

Гуменюк - про нічні атаки дронів: Ворог ймовірно підбирає нову тактику

Укрінформ
Противник, завдаючи щільні та змішані удари, аналізує роботу української ППО і вишукує нову тактику ракетних та дронових атак.

Про це начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла в ефірі Еспресо, передає Укрінформ.

За її словами, наразі відстежується активність вантажних бортів за маршрутами Тегеран-Москва. "Це може свідчити про те, що у РФ поновлюють партію дронів Shahed або додаткових запчастин для їхнього виробництва на російській території", - зауважила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Гуменюк додала, що аналізуючи ворожі атаки у вересні, було відбито близько 300 дронів Shahed у зоні відповідальності Сил оборони півдня. Це говорить про масоване застосування противником такого виду озброєння, яке очевидно дешевше за використання ракет. Однак попередні атаки на Одещину були щільно змішані - тобто дрони Shahed та ракети різних конфігурацій.

Читайте також: Росіяни атакували дроном село на Херсонщині, є поранений

"Цілком ймовірно, що протягом таких атак також відбувається підбір тактики майбутніх уражень. Тому що очевидно, що ворог аналізує, як і ми, результативність нашої протидії. Тобто сили ППО на даному етапі демонструють 70-80% відбиттів, тому противник буде вишукувати нову тактику", - резюмувала Гуменюк.

Як повідомлялось, 29 вересня, росіяни запустили ударні БПЛА для обстрілу України. Є влучання в об'єкт інфраструктури на Вінниччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-