Данія спрямує на закупівлю боєприпасів для України понад $14 мільйонів

Данія спрямує на закупівлю боєприпасів для України понад $14 мільйонів

Укрінформ
Данія пожертвує понад 14 мільйонів доларів на програму закупівлі боєприпасів для українських військових від країн ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

"Міністерство оборони Данії повідомило, що Данія внесе 100 мільйонів датських крон на спільне європейське замовлення боєприпасів за схемою допомоги Україні від ЄС", - йдеться у повідомленні.

Сім країн ЄС замовили доставку 155-мм артилерійських снарядів в Україну та поповнення вичерпаних західних запасів, повідомило минулого тижня Європейське оборонне агентство (EDA).

«Після скасування минулого року оборонного резервування ЄС у Данії з'явилася можливість повноцінно брати участь у європейській оборонній співпраці, зокрема і в рамках EDA (Європейське оборонне агентство - ред.)", — сказав міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Читайте також: Естонія доєднається до німецького рамкового контракту щодо боєприпасів для України

Очікується, що боєприпаси будуть доставлені протягом 2024 року, повідомили у міністерстві оборони Данії.

Як повідомлялося, ЄС продовжує опрацьовувати ініціативу високого представника Жозепа Борреля щодо створення "спецфонду" на зброю для України на 20 мільярдів євро на період 2024-2027 років, який Рада ЄС має намір розглянути та затвердити до кінця цього року.

У вересні Данія оголосила про виділення 12-го пакета військової допомоги для України в обсязі 5,8 мільярда данських крон (830 мільйонів доларів), з яких 4,3 мільярда буде виділено цього року, 1,4 мільярда у наступному, ще 52 мільйона - у 2025-му році. Ця допомога включатиме танки та боєприпаси до них, бойові машини піхоти, зенітні гармати тощо.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-