Мелітопольський напрямок: ворог кидає на штурми десантні війська, але зазнає втрат

Мелітопольський напрямок: ворог кидає на штурми десантні війська, але зазнає втрат

Укрінформ
На Таврійському напрямку Сили оборони просунулись на 100-600 метрів, на Мелітопольському напрямку ворог кидає на штурми десантні війська, але зазнає втрат.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, коментуючи просування Сил оборони на Таврійському напрямку.

«Ми мали частковий успіх в районах західніше Роботиного Запорізької області, там наші воїни завдають окупаційним військам втрат і в живій силі, і в техніці. Продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах і продовжують виснаження ворога на тому напрямку. На визначених напрямках просунулися від 100 до 600 метрів», - повідомив речник.

Інформуючи про ситуацію на Мелітопольському напрямку, він зазначив, що Сили оборони тиснуть на ворога, який під час штурмів використовує елітні десантні війська.

Читайте також: Сили оборони мають частковий успіх західніше Роботиного - Генштаб

«Потихеньку ми тиснемо. За останні 3 доби здалося в полон 25 російських окупантів, але ворог не здається, намагається відновити втрачене положення, зокрема, західніше Вербового, південно-східніше Малої Токмачки, тобто він кидає певні резерви на штурми, і також фіксується, що на штурм він кидає еліту – десантні війська, але зазнає втрат», - зазначив речник.

За словами Штупуна ворог боїться подальшого прориву Сил оборони, тому кидає і десантників, і свіжі мобілізовані війська, яких використовують як прикриття кадрових частин.

«Кадрові частини вони намагаються не кидати на штурм, бережуть для якихось своїх цілей. Підрозділи відводяться ті, що зазнають втрат, на їх місце заходять інші. Але новим підрозділам потрібен певний час для звикання до обстановки, планування і потім вони починають діяти, але не все в них вдається. На штурми ходять майже безуспішно», - пояснив речник, додавши, що росіяни намагаються убезпечити свої логістичні шляхи та не дозволити українським військам максимально наближатися до азовського узбережжя.

Читайте також: Росіяни частково підтягують резерви з Криму, але критичного збільшення сил немає - ОК «Південь»

Коментуючи ситуацію поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Авдіївки, речник відзначив, що російські окупанти докладають багато зусиль, аби захопити Мар’їнку, яка має символічне значення для пропагандистів.

«Там ворог з усіх боків шукає слабкі місця, продовжує атакувати довкола Авдіївки південніше і північніше. Мар’їнку він штурмує весь час, щоденно 10-15, інколи до 20 атак доходить, тому як я зазначав, їм потрібно показати через пропаганду, що вони взяли місто. А Мар’їнка досить символічна, вони вже майже 9 років не можуть її взяти», - зазначив Штупун.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив, що підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1194 вогневих завдання. За три доби у полон здалися понад 20 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-