СБУ зібрала докази проти «казака», який допитував українських полонених під Попасною

СБУ зібрала докази проти «казака», який допитував українських полонених під Попасною

Фото
Укрінформ
СБУ зібрала докази вини «казака», який допитував українських полонених під Попасною.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Цей окупаційний підрозділ сформовано на базі «казачих» бандформувань, які у 2014-2015 рр. чинили збройний опір силам АТО на Луганщині.

«За даними слідства, житель Хрустального (стара назва – Красний Луч) добровільно приєднався до військ агресора у лютому 2022 року. Спочатку рядовим; згодом став заступником командира батальйону. Встановлено його безпосередню участь у бойових діях на Луганщині. У районі Попасної зловмисник не лише командував особовим складом батальйону, але й особисто допитував полонених українських воїнів», - ідеться в повідомленні.

Аби отримати керівну посаду у структурах окупаційної влади, правопорушник взяв участь у кадровому конкурсі «Лидеры возрождения», втім, безуспішно. Замість керівного крісла він отримав повідомлення про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд дав 12 років шпигуну ФСБ, який прикидався журналістом у прифронтових містах

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Йому загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.

Як повідомляв Укрінформ, з початку цього року СБУ задокументувала діяльність понад 30 колаборантів, які у складі «силових структур» співпрацюють з окупаційним режимом на Луганщині.

Фото в тексті: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-