Командування РФ матиме значні труднощі через дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини - ISW

Командування РФ матиме значні труднощі через дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини - ISW

Укрінформ
Військовому командуванню РФ, ймовірно, буде важко передислокувати боєздатне підкріплення для відповіді на українські операції, які тривають на лівому березі Херсонської області.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру «Інститут вивчення війни» (ISW). 

У ISW припускають, що російське командування зіткнеться зі значними труднощами при передислокації підрозділів з інших ділянок фронту, якщо відносно небоєздатних російських формувань і наразі незадіяних російських сил на Херсонському напрямку виявиться недостатньо для відповіді на українські операції на лівому березі Дніпра.

Зазначається, що передислокація значних частин 7-ї дивізії ВДВ або інших з’єднань і підрозділів ВДВ у західній частині Запорізької області могла б зірвати російські оборонні операції там.

У аналізі наголошується, що війська РФ продовжують накопичувати сили для підтримки своїх наступальних зусиль під Авдіївкою і локалізованих наступальних операцій у Харківській та Луганській областях.

Читайте також: Сили оборони знищили на півдні великокаліберну гармату і станцію РЕБ росіян - Гуменюк

«Будь-яке потенційне російське передислокування на Херсонський напрямок, швидше за все, знизить здатність Росії підтримувати ці інші операції й зусилля», - вважають в ISW.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 листопада 2023 року ліквідували близько 309 тисяч 520 російських загарбників, зокрема 800 осіб - за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-