Кремль намагається позиціонувати себе надійним гарантом безпеки в Африці - ISW

Кремль намагається позиціонувати себе надійним гарантом безпеки в Африці - ISW

Укрінформ
Росія найближчим часом підпише угоди про військову співпрацю ще з шістьма африканськими країнами.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін під час телеінтерв’ю програмі «Військова приймальня» 12 листопада заявив, що Росія найближчим часом підпише угоди про військову співпрацю ще з шістьма країнами Африки. Він зазначив, що Росія наразі має військові угоди із 30 із 54 африканських країн, і додав, що вона «дуже активна» на Африканському континенті.

Заступник російського оборонного відомства не уточнив, з якими саме африканськими країнами Росія підписуватиме угоди, хоча впродовж останніх місяців міністр оборони РФ Сергій Шойгу та його заступник Юнус-Бек Євкуров зустрічалися із делегаціями Буркіна-Фасо, Нігеру, Малі та Лівії, зазначили експерти Інституту.

Читайте також: Україна посилює атаки на військові об’єкти росіян на окупованих територіях й у Росії - ISW

У зведенні йдеться, що 11 листопада франкомовне видання Jeune Afrique повідомило про прибуття групи російських військовослужбовців до Буркіна-Фасо з метою захисту президента Ібрагіма Траоре від можливих спроб держперевороту. Це, за переконанням російських джерел, стало результатом зустрічі Шойгу із міністром оборони та у справах ветеранів Буркіна-Фасо бригадного генерала Кассума Кулібалі 7 листопада.

«Схоже, що Кремль використовує військові угоди із сахельськими хунтами, щоб заповнити вакуум влади, який утворився внаслідок виведення західних гравців із регіону, наприклад, виведення ООН із Малі», – вважають аналітики ISW.

Читайте також: Росія під час наступів покладається на піхоту через втрати техніки – ISW

Як повідомлялося, на заміну розформованій приватній військовій компанії «Вагнер» Росія надає підтримку двом іншим ПВК, які набирають впливу в Африці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-