Цимбалюк в ОБСЄ: Скільки смертей українців коштує помилування від Путіна?

Цимбалюк в ОБСЄ: Скільки смертей українців коштує помилування від Путіна?

Укрінформ
Путін відправляє в Україну засуджених убивць, надаючи їм помилування своїми указами, тож не слід дивуватися тим звірствам, які росіяни вчиняють стосовно українців.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Деякі нещодавні події багато говорять про сьогодення і майбутнє Росії. Як виявилося минулого тижня, Володимир Путін помилував Владислава Канюса. У 2020 році Владислав замучив до смерті 23-річну Віру Пехтєлєву. Катування тривали годинами через те, що вона вирішила розірвати їхні стосунки. Він завдав їй понад 100 поранень", - розповів український посол.

Він додав, що Канюс був засуджений у РФ до 17 років позбавлення волі, але через шість місяців пішов добровольцем убивати українців.

"І тепер він вільна людина, можливо, навіть нагороджений як герой. Чи варто після цього дивуватися тортурам, які чинять російські солдати в Україні? Маріуполю, Бучі, Ізюму? Катівням, виявленим на звільнених територіях? Ця людина є справжнім обличчям російської армії", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Ідентифіковані 182 тисячі російських воєнних злочинців - «Антикорупційний штаб»

Дипломат також звернув увагу на іншу історію з путінським помилуванням – одного з убивць російської журналістки Анни Політковської.

"Зрештою, у мене пряме запитання до російських посланців: скільки українців має бути вбито, щоб отримати помилування від Путіна? Чи є прейскурант?", - заявив Цимбалюк.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, у Росії відправили воювати проти України близько 100 тис. в’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-