Сили оборони відбили понад 30 атак на чотирьох східних напрямках

Сили оборони відбили понад 30 атак на чотирьох східних напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 34 ворожі атаки на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 25 листопада, передає Укрінформ.

Як повідомляється, на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області захисники України продовжують утримувати займані позиції й завдавати російським військам вогневого ураження.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 42 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація цієї доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, чотири його артилерійські засоби і склад боєприпасів.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах три ракетні й 99 авіаційних ударів і 38 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Також загарбники атакували Україну 75 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131.

Читайте також: Росіяни зменшили кількість авіаударів попри високу активність піхоти - Тарнавський

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. 

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі, за даними Генштабу, продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України. 

Понад 15 населених пунктів на вказаних двох напрямках зазнали ударів російських мінометів й артилерії, а саме: Клюси, Єліне, Блешня, Тимоновичі, Леонівка та Грем'яч Чернігівської області, Волфине, Кіндратівка, Локня, Запсілля, Тур'я і Попівка Сумської області, Уди, Алісівка, Бочкове й Мала Вовча Харківської області.

На Куп’янському напрямку війська Російської Федерації вели штурмові дії в районах Синьківки й Іванівки Харківської області. Сили оборони України відбили там три ворожі атаки.

Поблизу Іванівки та Кислівки російська армія завдала авіаційних ударів. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників опинилися Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

Читайте також: Зеленський заявив про прогрес у питанні забезпечення України системами ППО

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість ударили з авіації біля Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області. Від артилерійського й мінометного вогню ворога на цьому напрямку постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Спірне, Верхньокам'янське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України там відбили сім ворожих атак. 

Під вогонь російських мінометів й артилерії на Бахмутському напрямку потрапили 10 населених пунктів, серед них – Богданівка, Миколаївка, Іванівське, Кліщіївка та Нью-Йорк Донецької області. 

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 17 ворожих атак біля Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше від Новокалинового. Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби тут потерпали близько 15 населених пунктів, зокрема Суха Балка, Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Сили оборони України там відбили сім ворожих атак.

Читайте також: Росіянам не вдасться витіснити ЗСУ з лівого берега Дніпра біля Херсона - розвідка Естонії

Авіаційні удари загарбників зафіксовані неподалік від Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем ворога на цьому напрямку перебували близько 10 населених пунктів регіону, серед них – Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії південніше від Золотої Ниви та східніше від Старомайорського Донецької області. Із артилерії й мінометів росіяни обстріляли тут близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Богоявленку, Пречистівку, Золоту Ниву і Благодатне.

На Запорізькому напрямку російська армія чотири рази безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Роботиного. Із артилерії й мінометів загарбники атакували тут понад 20 населених пунктів, серед них – Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Малі Щербаки та Плавні Запорізької області.

Читайте також: Росіяни змінили колір і матеріал дронів, щоб ускладнити їх виявлення - Ігнат

На Херсонському напрямку цієї доби війська РФ били з артилерії по Херсону, Михайлівці, Шляховому, Козацькому, Іванівці, Дніпровському й Береговому Херсонської області та Очакову Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі та на світанку 25 листопада в небі над Україною протиповітряна оборона знищила 74 ворожі дрони типу Shahed-131/136.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-