Дискусії щодо мобілізації тривають - Данілов

Дискусії щодо мобілізації тривають - Данілов

Укрінформ
Lдискусії щодо мобілізації тривають.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Міноборони спільно з Генеральним штабом пропонують своє бачення (мобілізації - ред.). Остаточне рішення мають приймати депутати Верховної Ради. Непроста дискусія. Цифри (щодо кількості мобілізованих - ред.), які називаються, дійсно потрібні на задум наших військових, для нашої безпеки... Мова про те, що за певний період часу, швидше за все, можемо очікувати, що нам треба буде залучати певну кількість наших громадян для захисту нашої країни. Для цього має бути підготовка. Громадяни, які залучаються, мають розуміти, на який термін, коли у них будуть відпустки, коли ротації. Саме про це є дискусії на Ставці. Думаю, найближчим часом ми знайдемо відповіді на це питання", - сказав Данілов.

За його словами, питання мобілізації не вперше виноситься на розгляд Ставки, і перше, на чому наголошує Президент, - це питання справедливості.

"Щоб не було так, що одні зараз захищають країну, інші перебувають в інших точках планети, відпочивають тощо, включно з представниками влади. І в даному випадку на чому наполягає Президент - це справедливість", - сказав Данілов.

Читайте також: Зеленський не підпише закон про мобілізацію жінок

Водночас він зауважив, що з боку Росії очікується "потужна інформаційна кампанія", спрямована на Україну, під час якої поширюватимуться наративи, що "все пропало і треба йти на поступки". При цьому цілями путінської війни є знищення України, цілої української нації.

"Ми будемо боротися. Будемо виборювати незалежність. Якщо зараз нам треба буде перейти в оборону - будемо переходити в оборону. Будемо захищати свою країну”, - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції заявив, що військові запропонували йому на Ставці Верховного головнокомандувача додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-