Залужний буде радий, якщо побачить у війську чоловіків, які виїхали за кордон

Залужний буде радий, якщо побачить у війську чоловіків, які виїхали за кордон

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що буде радий, якщо через деякий час побачить у війську чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон, і готовий організувати для них відповідну військову підготовку.

Про це він сказав на пресконференції, відповідаючи на питання, як він ставиться до позиції міністра оборони Рустема Умєрова щодо мобілізації українських чоловіків, які перебувають за кордоном, повідомляє Укрінформ.

"ЗСУ мають воювати і жодним чином не посягати на мирне життя наших громадян, включаючи тих, хто виїхав за межі країни. Для цього є уповноважені органи центральної виконавчої влади, які можуть прийняти по них відповідні рішення. Тому я не можу дати їм (українським чоловікам - ред.) оцінку і не буду це робити. Але я буду дуже радий, якщо через деякий час побачу їх у війську, і з великим задоволенням організую їм підготовку, навіть за кордоном", - зазначив Залужний.

Читайте також: Залужний про мобілізацію: Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна хотіла би, щоб усі чоловіки - громадяни України - призовного віку, які наразі перебувають за кордоном, з'явилися на пункти комплектування ЗСУ.

За його словами, Міністерство оборони має інформацію щодо кількості чоловіків призовного віку, які виїхали з України після початку повномасштабної війни і не повернулися.

Водночас в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України уточнили, що Умєров закликав приєднуватися до Збройних сил всіх громадян України, де б вони не були. Наразі питання про покарання тих, хто перебуває за межами України, не стоїть на порядку денному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-