Україна цьогоріч втричі збільшила виробництво зброї і техніки - Президент

Україна цьогоріч втричі збільшила виробництво зброї і техніки - Президент

Укрінформ
Україна цього року втричі збільшила виробництво зброї і техніки, і надалі його нарощуватиме, оскільки держава має стати настільки сильною та ефективною, щоб на кожен удар Росії була відповідь.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу, повідомляється на сайті Глави держави, передає Укрінформ. 

ВІдео: ОП

"Завдання України максимально чітке: маємо зробити нашу державу настільки сильною та ефективною, щоб Росія відчувала, що на кожен її удар буде наша відповідь. Виконати це завдання можливо лише на основі достатнього виробництва вітчизняної зброї... Лише за цей рік завдяки усім, хто працює в оборонному секторі, вдалося випустити уже втричі більше зброї і техніки, ніж торік", - зазначив Президент.

За його словами, цього року є також дуже суттєве зростання виробництва боєприпасів, зокрема, для артилерії, Україна на системному рівні розгортає виробництво таких надзвичайно потрібних речей, як боєприпаси для наших вітчизняних дронів і має важливі результати у виробництві ракет.

"Я дякую за кожну таку ініціативу в українській оборонній сфері. Кожен, хто забезпечує Україну технікою, снарядами, всією необхідною зброєю, забезпечує насправді нашу державу і політичною незалежністю", - сказав Зеленський.

Він відзначив, що у нашому оборонному комплексі постійно зростає частка приватних компаній, і нині вже 4 з 5 компаній ОПК - недержавні компанії. "Ми маємо нарощувати використання цієї сили. І буде правильним, щоб державні компанії нарівні конкурували з приватними задля якості і швидкості нашого українського виробництва. Ми усі в одній команді і нам усім однаково потрібна перемога", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський зустрівся з представниками оборонної промисловості

Водночас, за його словами, держава зі свого боку спрощує усі процедури: від імпорту комплектуючих до допуску до експлуатації, а уряд працює над забезпеченням фінансування довгострокових контрактів.

Крім того, зазначив Зеленський, оборонний комплекс України стане частиною міжнародної системи оборони, і вже зараз є домовленості з низкою провідних держав і компаній світу про спільне виробництво.

«Буде більше таких домовленостей, більше інтеграцій наших можливостей і світових, наших виробництв і виробництв провідних країн», – наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Україна успішно застосувала власну далекобійну зброю, уразивши ціль на відстані 700 км.

У вересні Президент заявив, що ухвалене рішення про спільне виробництво Україною та Сполученими Штатами озброєнь, зокрема систем протиповітряної оборони.

Наприкінці вересня представники 252 оборонних компаній з більш як 30 країн долучилися до першого міжнародного форуму індустрій у Києві.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-