Розстріл українських полонених поблизу Роботиного: Лубінець закликав світ покарати росіян

Розстріл українських полонених поблизу Роботиного: Лубінець закликав світ покарати росіян

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців, причетних до розстрілу українських військовополонених у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

За словами Лубінця, мережею вчергове ширяться жорстокі кадри розстрілу українських військовополонених росіянами. За інформацією, це відбулося цього місяця у Запорізькій області. На кадрах чітко видно, як потрапляють кулі у трьох українських захисників.

Також відомо, що відповідальні органи вже розпочали розслідування цього факту за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

«Ворог цинічний, жорстокий та безжальний. Він не дотримується жодних норм міжнародного гуманітарного права. Женевські конвенції для нього – папірці, які нічого не значать», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Росіяни розстріляли трьох українських полонених поблизу Роботиного

Він зауважив, що такі страти – це не поодинокий випадок, який сколихнув не лише все українське суспільство, а й міжнародну спільноту.

«Просто «бути стурбованими» в таких випадках – замало і безрезультатно! Світ має всіляко сприяти тому, аби воєнні злочинці на всіх рівнях понесли відповідальність!», - наголосив Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-