На Купʼянському і Лиманському напрямках Сили оборони відбили 15 атак, знищені 257 загарбників

На Купʼянському і Лиманському напрямках Сили оборони відбили 15 атак, знищені 257 загарбників

Укрінформ
На Купʼянському та Лиманському напрямках Сили оборони відбили 15 атак, знищили 257 окупантів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Сухопутних сил ЗСУ Володимир Фітьо, передає Укрінформ.

"Наші захисники відбивали атаки ворога на Купʼянському та Лиманському напрямках. 15 атак були відбиті поблизу населених пунктів Синьківка, Макіївка Луганської області. 13 авіаударів завдав противник, використовуючи весь арсенал авіації, застосовували КАБ. 19 дронів-камікадзе було випущено по нашим захисникам. 618 артилерійських обстрілів на цьому напрямку. 257 російських солдатів цю новорічну ніч не зустріли. Також було знищено 43 одиниці військової техніки, серед яких три танки та 5 БМП", - розповів Фітьо.

Він додав, що на Купʼянському та Лиманському напрямках воєнні дії відбуваються майже цілодобово. Завдяки українським захисникам ворог на цих напрямках успіхів не досяг.

Також, як зазначив Фітьо, на цьому напрямку ворог активно застосовує авіацію, КАБи для максимального ураження.

Читайте також: Сили оборони просунулися на південний схід від Куп’янська - ISW

Водночас на Купʼянському напрямку, поблизу Синьківки, ворог продовжує наступ тими самим шляхами, де вже було знищені його сили.

Як повідомив речник, на Бахмутському напрямку за минулу добу було відбито 10 ворожих атак поблизу Богданівки, Андріївки. Ворог здійснив один авіаудар, застосовував 27 дронів-камікадзе.

Відбулося 435 артобстрілів, 160 російських окупантів знищено, також російські війська втратили 60 одиниць військової техніки, серед яких один танк, 2 БПМ та 2 пункти управління БПЛА.

"Наші захисники відслідковують запуски БПЛА і намагаються зменшити кількість росіян, які вміють застосовувати проти нас FPV-дрони", - сказав Фітьо.

Він додав, що ворог продовжує спроби наступати у напрямку Часового Яру з тим, щоб вийти на межі інших міст, межі Донецької області. За словами Фітьо, фронт на цій ділянці активний, ворог не досяг якихось суттєвих успіхів.

"Фронт активний, наші захисники знаходяться в активній обороні, за кращої нагоди переходять до атакувальних дій, покращують своє тактичне становище, тому наразі ворог якихось успіхів на даній ділянці не має", - наголосив Фітьо.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися 55 бойових зіткнень. За минулу добу ліквідували 780 російських загарбників. Загалом з 24 лютого 2022 року по 1січня 2024 року втрати російських військ становлять близько 360 тисяч 10 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-